неділя, 1 січня 2017 р.

Штучний інтелект провалив дитячий тест

Штучний інтелект провалив дитячий тест на IQ

  • 7 жовтня 2015
https://uk.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D1%82%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%B9_%D1%96%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82


Дослідники з Массачусетського технологічного інституту застосували шкільний алгоритм тестування на IQ до сучасного штучного інтелекту. Як показали результати, попри те, що комп'ютери випереджають людей в таких сферах як арифметика, за людськими мірками навіть найбільш "просунутий" штучний розум знаходиться на рівні чотирирічної дитини.
Тестуванню піддали нейронну мережу ConceptNet, яка вважається однією з найбільш розвинутих версій штучного інтелекту. Дослідники використовували стандартний IQ-тест, який використовують в молодших класах шкіл.
Тест складався з декількох видів питань: від простих, типу "де живуть пінгвіни?", до більш складних, які вимагають роздумів, наприклад "навіщо люди тиснуть один одному руки?"
Останнє питання і викликало у машини проблеми з відповіддю. Потиск рук машина змогла асоціювати лише з епілептичним нападом, хоча при звуженні області пошуку дала цілком адекватні відповіді: "подяка", "флірт" і "знайомство з одним".
Нейромережа ConceptNet розробляється інститутом з 1990-х років. Це штучний інтелект, що містить величезну базу даних про предмети в навколишньому світі і їхніх взаємини. Штучний інтелект доступний для безкоштовного скачування з сайту інституту. Тестуванню піддали попередню, четверту версію інтелекту, створену в 2012 році.

Немає коментарів:

Дописати коментар