неділя, 1 січня 2017 р.

Корпоративні бази даних(БД)



Складність більшості корпоративних БД іноді робить стандартні операційні системи (ОС) комп'ютерів неадекватними ефективному інтерфейсу між користувачем і БД. СУБД створені для доповнення стандартних ОС можливостями більш повної інтеграції даних, складних структур файлів, швидкого пошуку та обміну, кращого захисту даних. СУБД - це частина програмного забезпечення для поповнення інформації в БД і модернізації, видалення, маніпулювання, зберігання і пошуку інформації. СУБД в поєднанні з мовою моделювання є типовим інструментом розвитку системи, який використовується при розробці інформаційної системи підтримки рішень.
Відносини між багатьма індивідуальними записами, що зберігаються в БД можуть бути виражені кількома логічними структурами.
СУБД для виконання своїх функцій розробляються з використанням таких структур.
Трьома основними структурами є реляційна, ієрархічна и мережева. Більш новими структурами є об'єктно - орієнтовані БД и мультимедійні БД.
Розглянемо дві останні структури докладніше.
Інформаційні системи підтримки рішень в таких складних предметних областях як інтегроване виробництво, вимагають можливості доступу до складних даними, які можуть включати ілюстрації і складні стосунки.
Ні ієрархічна, ні мережева, на навіть реляційна архітектура не може ефективно справлятися з такими БД. Навіть коли для створення і доступу в реляційної БД використовується SQL, рішення можуть бути неефективними.
Названі три типи БД є алфавітно - числовими. Але іноді для досягнення кращих результатів потрібно графічне представлення.
Об'єктно - орієнтоване управління даними базується на принципах об'єктно - орієнтованого програмування. Системи з об'єктно - орієнтованими БД об'єднують характеристики об'єктно - орієнтованих мов, таких як Smalltalk або C ++ з механізмом зберігання даних і доступу до них. Об'єктно - орієнтована СУБД дозволяє аналізувати дані на концептуальному рівні, який робить упор на природні відносини між об'єктами.
Абстракція використовується для встановлення спадкових ієрархій, а опис і подання в стислій формі дозволяє проектувальнику БД зберігати звичайні і процедурні коди всередині одних і тих же об'єктів.
Об'єктно - орієнтована СУБД визначає дані як об'єкти і представляє дані в стислій формі відповідно до їх придатною структурою і поведінкою.
Система використовує ієрархію класів і підкласів об'єктів. Структура (в термінах відносин) і поведінку (в термінах методів і процедур) міститися всередині об'єкта.
Об'єктно - орієнтовані СУБД особливо корисні в розподілених інформаційних системах підтримки рішень для дуже складних додатків і предметних областей.

Мультимедійні СУБД управляють даними в різних форматах (на додаток до стандартного тексту або числовим полях). Ці формати включають такі образи: цифрові фотографії і форми комп'ютерної графіки, такі як карти і .pic файли; гіпертекстові образи; відеокліпи; звук і віртуальну реальність (багатовимірні образи).

Немає коментарів:

Дописати коментар